Nationalpark Thy er Danmarks største vildmark på 24.370 ha. Den strækker sig i et cirka 12 km bredt bælte langs vestkysten fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Den hårde vestenvind i Thy og de lange perioder med sandfygning har gennem årtusinder skabt et område med markante klitter, våde lavninger og et utal af søer i et unikt miljø med sjældne dyr og planter. Nationalpark Thy indeholder en lang række små stier, hvor det er muligt at vandre, ride og cykle i den storslåede natur. Der er også mange steder, hvor det er muligt at slå lejr og overnatte. Nationalparken har også mange historiske spor i form af gravhøje, forsvundne landsbyer, kirkeruiner samt de mange fæstningsværker fra 2. Verdenskrig, der er spredt ud over hele Thy.
http://nationalparkthy.dk
http://museumscenterhanstholm.dk

Cykling/Mountainbike
Området omkring Klitmøller byder på mange forskellige smukke ruter, hvor det er muligt at nyde udsigten og den smukke natur. Er du mere til action og tempo, findes der også mange gode mountainbikeruter rundt i Klitplantagen. Ved Vandet Sø findes der også en 6,2 km lang mountainbikerute, som udgår fra P-pladsen ved 12 km mærket på Klitmøllervej.

Ridning
Lige uden for Klitmøllers byskilt finder du den lille, familiedrevne gård: Little Mule. Her har du mulighed for indkvartering af heste, tilridning, omskoling og træning samt bookning af turridning rundt i Nationalparken og langs Vesterhavet.
http://www.littlemule.dk/index.php/Om_Os.html